NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2020.

 

CORONA  en de gevolgen voor de activiteiten van de KBO-afdeling Ulvenhout.

We moeten met zijn allen voorzichtig blijven en ons houden aan de RIVM-regels.

Immers: Mensen met een leeftijd boven de 70 jaar hebben een hoger risico op een ernstig verloop van corona.

 

BINNEN activiteiten brengen een verhoogd risico met zich mee én zijn met de algemene RIVM-regels een extra beperking.

 

Het bestuur van SCC De Pekhoeve blijft actief om de Pekhoeve Coronaproef te maken en te houden, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Dat kunnen zij niet alleen daar moeten de gebruikers LEES KBO OOK hun aandeel aan leveren.

 

U begrijpt dat alleen al de 1,5 meter afstand grote gevolgen heeft voor onze activiteiten. Het betekent dat we met maximaal 35 mensen in de Pekhoeve terecht kunnen. Daarbij zijn de schoonmaakeisen dermate hoog, dat het op dit moment niet uitvoerbaar is, met de bezetting zoals we die altijd hebben gekend. Mochten er activiteiten gaan plaats vinden dan zal een dringend beroep worden gedaan op uw hulp als het gaat om het weer schoonhouden van tafels, vloer enzovoort.

Dit kunnen de gastvrouwen en heren Niet alleen!!! Dus hulp is t.z.t. geboden.

U zult begrijpen dat het op dit moment niet mogelijk is om op een verantwoorde manier, volgens de richtlijnen van het RIVM, alle activiteiten te organiseren.

De meeste activiteiten kunnen mogelijk pas in september of later weer gaan gebeuren. Sterk afhankelijk van de ontwikkeling van het virus.

 

Activiteiten die we gaan opstarten (onder voorbehoud):

*Cursussen Filosofie (al volgeboekt) en Kunstgeschiedenis. U hoort hiervan.

*Jeu de Boule al gestart BUITEN en niet binnen gebruik van de Pekhoeve. Dat blijft dus voorlopig zo.

*Wandelen op donderdagmorgen: is al gestart. Fietsen naar 2021

*Biljarten de coördinator heeft al initiatief genomen om het libre toernooi te starten op 29/30 september. Bij voldoende deelname: dinsdag- en woensdagmiddag.

*Kaartenmaken: als er wordt gebiljart kan er in de middag het kaarten maken weer beginnen.

*Kaarten in kleine groepjes kan op de dagen dat er in de middag wordt gebiljart.      

*het bestuur van de bridgeclub heeft besloten om niet voor 1 januari 2021 de bridgemiddagen op donderdag te hervatten.

De overige activiteiten worden eind augustus weer in ogenschouw genomen.

 

Bereikbaarheid.

U weet al dat u de Nieuwsbrief digitaal kunt lezen op www.kbo.ulvenhout.com          Ook het Ons-magazine kunt u digitaal opvragen:

                            https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine

 

Algemene Ledenvergadering  

Zoals u weet stond deze vergadering in april gepland en kon toen niet doorgaan. We hebben al eerder aangegeven dat we de ALV willen houden op

vrijdag 27 november, met de dan geldende maatregelen van RIVM.

Mocht u bezwaar hebben tegen het uitstel tot deze datum, dan vragen wij u dit kenbaar te maken voor 1 september op kboulvenhout@ziggo.nl

 

Cursusaanbod KBO

Binnen de KBO en in Ulvenhout in het bijzonder is het van belang dat leden cursussen kunnen volgen die ten goede komen aan de leden:

We denken dan aan: Belasting hulp; Clientondersteuner;

Thuisadministratie en Vrijwillige ouderenadviseur.

Mocht u hiervoor belangstelling hebben laat het ons weten; de kosten komen uiteraard voor de KBO. Het kost u tijd maar u krijgt er veel voor terug.

 

Wijkzuster Thecla Flipsen stelt zich aan u voor:

De wijkzuster is het aanspreekpunt op het gebied van zorg en welzijn. U kunt met al uw vragen over welzijn, zorg en wonen bij mij terecht. Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Of maakt u zich zorgen over iemand anders? De wijkzuster, ik dus, kijkt samen met u welke ondersteuning het meest geschikt is en schakelt de juiste instanties/(collega)professionals in. Dit kan hulp van de thuiszorg zijn, maar ik kijk ook verder. Bijvoorbeeld naar hoe uw buren, familie, vrijwilligers of welzijnswerkers in uw omgeving een handje kunnen helpen. Als spil in de wijk ken ik uw woonomgeving, lokale zorgaanbieders en welzijnsvoorzieningen.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting, bent u nieuwsgierig geworden, bel me gerust! Thecla Flipsen, wijkzuster 06-43050854

 

U kunt nu al contact met haar opnemen om een afspraak te maken. Het voornemen bestaat ook dat zij spreekuur gaat houden in de Pekhoeve. Daarover later meer.

 

In gesprek over levensvragen

Met het ouder worden ontstaan er vaak levensvragen. U blikt terug op uw leven, op dingen die zijn gebeurd, op keuzes die u heeft gemaakt. In deze tijd van corona kunnen zich nog intensere levensvragen aandienen, bijvoorbeeld doordat u niet op een voor u passende manier afscheid heeft kunnen nemen van een geliefde. Dan kan het fijn zijn om daar met iemand over te praten. Speciaal daarvoor heeft KBO-Brabant het project Ons Gesprek opgezet.

U kunt in gesprek gaan, met daarvoor, deskundige vrijwilligers.

Wilt u in gesprek met een van de vrijwilligers Levensvragen: Neem dan contact op met KBO-Brabant en vraag naar Eva Geelen: 073-6444066 of email naar: egeelen@kbo-brabant.nl

 

De volgende Nieuwsbrief verschijnt eind augustus/begin september 2020.