NIEUWSBRIEF JUNI 2020

 

CORONA  en de gevolgen voor de activiteiten van de KBO-afdeling Ulvenhout.

 

In tegenstelling tot eerdere berichten komt er nu toch een nieuwsbrief, in aangepaste vorm, om u op de hoogte te brengen van de stand van zaken m.b.t. activiteiten in de Pekhoeve.

 

Allereerst hopen we dat het goed met u gaat en dat u de veerkracht heeft om met de beperkende omstandigheden om te gaan. En we hopen dat u het nog even kunt volhouden: het gevaar is immers nog niet geweken.

 

Mensen met een leeftijd boven de 70 jaar hebben een hoger risico op een ernstig verloop van corona. Deze leeftijdsgrens is gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en wordt internationaal gehanteerd. Behalve leeftijd zijn verschillende onderliggende aandoeningen ook risicofactoren voor een ernstig verloop van corona. Alle maatregelen in Nederland zijn erop gericht te voorkomen dat kwetsbare mensen besmet raken met het coronavirus.

BINNEN activiteiten brengen een verhoogd risico met zich mee én zijn met de algemene RIVM-regels een extra beperking.

 

Achter de schermen is er veel gebeurd en we willen u op de hoogte brengen van de stand van zaken.

 

Op dit moment is het bestuur van SCC De Pekhoeve bezig om de Pekhoeve Coronaproef te maken, volgens de richtlijnen van het RIVM. Zowel vanuit Gemeente Breda, als vanuit KBO Brabant zijn adviezen en richtlijnen gekomen, die veel impact hebben op het gebruik van de ruimtes.

Zonder in detail te willen treden zijn de volgende algemene regels leidend:

ˇ         Reserveren en gezondheidscheck

ˇ         Thuisblijfregels

ˇ         Afstand 1,5 mtr

ˇ         Hygiene

ˇ         Schoonmaak

ˇ         Kapstokken en jassen

ˇ         GGD-contactonderzoek

U begrijpt dat alleen al de 1,5 meter afstand grote gevolgen heeft voor onze activiteiten. Het betekent dat we met maximaal 35 mensen in de Pekhoeve terecht kunnen. Daarbij zijn de schoonmaakeisen dermate hoog, dat het op dit moment niet uitvoerbaar is, met de bezetting zoals we die altijd hebben gekend.

 

 

U zult begrijpen dat het op dit moment niet mogelijk is om op een verantwoorde manier, volgens de richtlijnen van het RIVM, activiteiten te organiseren.

Tot 1 september zullen er geen activiteiten plaatsvinden in de Pekhoeve. Ook de fietstochten gaan niet door.

 

Dit is geen fijne boodschap, maar het is niet anders.

 

Het jaarlijkse reisje, zullen we helaas ook moeten laten vervallen.

 

Algemene Leden Vergadering KBO Ulvenhout.

Zoals u weet stond deze vergadering in april gepland en kon toen niet doorgaan.

We hebben al eerder aangegeven dat we de ALV willen houden op vrijdag 27 november, met de dan geldende maatregelen van RIVM.

Mocht u bezwaar hebben tegen het uitstel tot deze datum, dan vragen wij u dit kenbaar te maken voor 1 september op kboulvenhout@ziggo.nl

 

 

We hopen dat we in de nieuwsbrief van augustus weer wat positiever nieuws kunnen brengen en zullen de mogelijkheden van activiteiten na 1 september bekend maken.

 

Wij wensen u ondanks alles een goede zomer toe en het allerbelangrijkste:

Blijf gezond allemaal,

 

 

Bestuur KBO Ulvenhout.