Nieuwsbrief oktober 2020

Opstarten activiteiten: (onder voorbehoud ontwikkelingen corona)

*29 september start het biljarten weer, met kleine groepjes op dinsdag en op woensdagmiddag. De biljarters ontvangen van Nico Wick de betreffende informatie.

*Kaarten maken kan vanaf dinsdag 29 september ook weer opstarten op dinsdagmiddag.

*Koersbal start weer op 5 oktober 13.00 uur  

Voor alle activiteiten geldt dat men zich dient te houden aan de richtlijnen van RIVM: houdt afstand, kom niet als u klachten hebt en volg de aanwijzingen op van de contactpersonen.

 

Bingo gaat helaas, vanwege de vele maatregelen en beperkingen nog niet opstarten, in tegenstelling tot eerdere berichten.

Zodra de gelegenheid er weer is, starten we op. Gedacht wordt januari 2021.

 

Themabijeenkomst 27 oktober : Let op: ander thema dan eerder aangekondigd. Vanwege corona  is dr Heijboer niet in de gelegenheid om het geplande onderwerp te komen bespreken. We stellen dit uit tot volgend jaar, zodra het weer mogelijk is. In plaats daarvan is er op 27 oktober een lezing over:
“De nieuwe Donorwet” in de Pekhoeve van 10.00u tot 11.30u.

Laat u informeren over deze wet, kom en stel uw vragen en bespreek uw twijfels en onduidelijkheden.

Van harte uitgenodigd. Graag even aanmelden bij: kboulvenhout@gmail.com

of bel Mieke Vos 06-13101852

 

Spreekuur Wijkzuster Thecla Flipsen

In de nieuwsbrief van augustus hebben we u kennis laten maken met De Wijkzuster. U kunt bij haar terecht met al uw vragen over welzijn, zorg en wonen. U kunt contact met haar opnemen: 06-43050854

U kunt ook vanaf november elke 1e maandag van de maand naar het spreekuur komen van 13.30u tot 14.30u in de Pekhoeve. Het eerste spreekuur is op 2 november. Kom gerust met uw vragen en zorgen en bespreek het met de wijkzuster.

 

KBO Kunstcursus “KUNST NU”

KBO Ulvenhout organiseert ook dit jaar weer de bekende kunstcursus met Tom Molenaar. Deze start op 3 november en loopt t/m 8 december (6x).van 10-12u.

Het onderwerp is de kunst van NU.

Veel van deze kunst bestaat niet meer uit ambachtelijk vakmanschap, maar uit het uitbeelden van betekenissen. Thema’s die aan de orde zullen komen zijn:

-        De globalisering van de kunst. Musea en kunstbeurzen trekken publiek uit
          de hele wereld. Moderne kunst is internationaal.

-        Kunst en maatschappij. Kunstenaars engageren zich met maatschappelijke

          vraagstukken.

-        Kunst en milieu (natuur)

-        Kunst en technologie (wetenschap)

-        Kunst van de emancipatie en jong talent (hoe onderscheiden zij zich?)

-        Bekende kunstenaars (slimme en wijze kunstenaars.

Veel moderne kunstenaars reflecteren de tijdgeest. Door via hun ogen te kijken kunnen wij tot een ander begrip komen van onze tijd.

De bijeenkomsten zijn in de grote zaal van de Pekhoeve. Deze is ingericht volgens de corona richtlijnen. U kunt zelf een mondkapje meebrengen (niet verplicht).

De kosten zijn € 60 + € 5 voor koffie of thee. U bent ingeschreven als u € 65 overmaakt op bankrekening NL04 ABNA 04726 04082 ten name van J. Box

 

Algemene Leden Vergadering zal plaatsvinden op 27 november.
In de volgende nieuwsbrief zullen we u hier uitgebreid over informeren. Maar reserveer vast de datum in uw agenda.

 

Kerstviering zal plaatsvinden op 18 december Noteer vast in uw agenda

Kerstdiner: dit jaar in 2 groepen, bij voldoende aanmelding. Op 17 en 18 december om 17.00u. in de nieuwsbrief van november volgt meer informatie hierover.

 

Oproep felicitatiedienst: wie wil aansluiten bij de felicitatiedienst? Eén maand per jaar een kaart bezorgen bij een jarig lid van de KBO van 85 jaar of ouder?

Bel voor meer informatie Mieke Vos 06-13101852

 

Emailadressen: heeft u de nieuwsbrief van september niet digitaal ontvangen dan betekent dat, dat we niet het juiste emailadres van u hebben. Wij doen ons best u zo goed mogelijk te informeren. Dat kan alleen als wij een juist emailadres hebben. Geef het door aan:  kboulvenhout@gmail.com

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind oktober.