NIEUWSBRIEF APRIL 2021

Hopelijk heeft u veilig uw stem uit kunnen brengen en wachten we met heel veel belangstelling af welk kabinet er gaat komen.

Misschien bent u al gevaccineerd, of staat er een afspraak gepland, of moet u nog even uw beurt afwachten. Kortom we blijven nog even in onzekere tijden wat onze vrijheid betreft en zijn er voorlopig nog allerlei beperkingen. Maar we zijn hoopvol dat er weer mogelijkheden gaan komen om activiteiten op te pakken.

Zodra de Pekhoeve weer open mag, gaan we weer van start. U hoort van de coördinatoren zodra er mogelijkheden zijn. De kunstgeschiedenis met Tom Molenaar gaat dan ook meteen weer door .De ingeschreven cursisten ontvangen per mail bericht over het vervolg.

Normaal gesproken zou de Pekhoeve gesloten zijn van 14 juni tot en met 11 juli. Echter als we open mogen zijn, dan willen we ook gewoon doorgaan in die periode, rekening houdend met de RIVM maatregelen. Het duurt nog even.

We hebben ook weer een optie genomen voor onze jaarlijkse dagreis en wel op 2 september. Zet het alvast in uw agenda.

We hebben de geplande dagreis van vorig jaar weer vastgelegd.

We vertrekken om 8.30u met de bus in Ulvenhout. We starten met een bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen, met als thema "75 jaar bevrijding". Er is een overdekt gedeelte, maar ook een buitengedeelte waar de zandsculpturen staan opgesteld.

Daarnaast is er een beeldentuin met tuin- en woondecoratie en houtsculpturen.

Na dit bezoek rijden we naar Terschuur, waar we eerst gaan genieten van een lunch.

Daarna bezoeken we het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld). Dit museum geeft je een unieke kijk in de wereld van toen.…Terug in de tijd Naast de oude ambachten is er ook een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed .

We sluiten de dag af met een diner in Lexmond in Huis ’t Bosch. Daarna hopen we om 21.00u weer veilig terug te zijn in Ulvenhout.

In de nieuwsbrief van eind juli volgt er meer informatie.

Twee webinars tijdens Campagne Senioren en Veiligheid

KBO-Brabant werkt samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid tijdens de campagne Senioren en Veiligheid. Deze vindt plaats in april.

Misschien heeft u in september 2020 de filmpjes met acteur Kees Hulst of de webinars met Catharine Keyl gezien? Hierbij werd u gewaarschuwd voor babbeltrucs, meekijken bij pinnen, hulpvraagfraude en phishing.

Ook de maand april zal weer volledig in het teken staan van senioren en veiligheid. Deze maand wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de ouderenbonden ANBO, KBO-PCOB, KBO-Brabant, NOOM, Seniorenweb en de Koepel Gepensioneerden, de Politie en het CCV.

Er worden twee webinars georganiseerd die door Catherine Keyl worden presenteerd. Catherine zal u samen met de tafelgasten, waaronder de politie, voorlichting geven om deze nare vormen van criminaliteit te voorkomen.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze webinars.

Op 15 april is de webinar over Spoofing. Spoofing is oplichting waarbij de oplichter zich voordoet als uw bank en u op deze manier geld probeert af te nemen. Ook deze keer laat acteur Kees Hulst in een filmpje zien hoe spoofing in zijn werk gaat en wat u er tegen kunt doen. Ook komen de onderwerpen babbeltrucs, meekijken bij pinnen, hulpvraagfraude en phishing weer aan bod.

Op 22 april kunt u kijken naar een webinar over online veiligheid. U krijgt informatie over hoe u veilig kunt internetten. U krijgt uitleg over het belang van het gebruik van wachtwoorden, het belang van het maken van updates, het gebruik van een virusscanner en het maken van back-ups. Het is belangrijk dat u altijd eerst checkt voordat u ergens op klikt!

U kunt de webinars volgen via de website maakhetzeniettemakkelijk.nl:

- Op donderdag 15 april om 10.30 uur het webinar over spoofing;

- Op donderdag 22 april om 10.30 uur het webinar over veilig internetten.

Als u niet in de gelegenheid bent om het webinar op dit tijdstip te volgen dan kunt altijd op een later moment de webinars terugkijken.

Gaat u hiervoor naar de website maakhetzeniettemakkelijk.nl op een moment dat het u uitkomt.

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind april/begin mei. Vergeet niet de klok een uur vooruit te zetten op 28 maart!

Tot slot wenst het bestuur u FIJNE PAASDAGEN toe.