NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2021

 

Ontmoeten: inloopmiddag iedere woensdag van 13.30u tot 15.30 in de Pekhoeve. Breng uw buurvrouw/buurman mee voor een gezellig praatje, een spelletje en een drankje. U bent allen van harte uitgenodigd.

 

Dagreis 2 september, Er zijn voldoende deelnemers om de dagreis door te laten gaan met een grote bus. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus mocht u nog belangstelling hebben, dan kunt u zich met spoed aanmelden bij het secretariaat.

 

Informatiebijeenkomst: Veilig Thuis voor senioren in Ulvenhout.

Veel mensen blijven tegenwoordig tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis wonen. Maar is ons huis wel veilig genoeg? Hoe kun je onveilige thuissituaties voorkomen, zoals brand, braak en valincidenten?

En hoe zit het met veiligheid in de directe woonomgeving?

En hoe zit het met cybercriminaliteit?

Met kleine aanpassingen en tips kun je je huis al veiliger maken. Je kunt zelf veel doen, maar het is ook mogelijk om met raad en daad te worden bijgestaan.

Op 21 september 2021 biedt KBO Ulvenhout de gelegenheid om deel te nemen aan een informatiebijeenkomst over dit thema. Aan de hand van concrete voorbeelden van alle dag wordt de veiligheid van de woning onder de loep genomen en krijgt u handige tips om de veiligheid te vergroten.

De workshop wordt gehouden in de Pekhoeve op 21 september van 9.30u tot 11.30u .

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Dit aanbod is tot stand gekomen binnen het project Ons Veilig Thuis van KBO-Brabant.

U bent van harte welkom.

 

Vooraankondiging ALV op 24 september om 14.00u in de Pekhoeve.
In de volgende nieuwsbrief komt de agenda, maar noteer alvast de datum in uw agenda. Dit betreft de statutaire ALV die normaal gesproken in maart gehouden wordt.

 

Informatie over Eenzaamheid op woensdag 29 september van 10.00u tot 12.00u.
in de Pekhoeve.

In ieder samenleving zijn er mensen die eenzaam zijn. Soms na het verlies van een partner ,familielid of vrienden. Soms door andere oorzaken, zoals corona. Het is geen ziekte die je met een pilletje oplost.

Men moet weer een nieuwe leefwijze oppakken. Dat vraagt energie en inzet. Hoe maak je weer vrienden? Hoe pak je het leven weer op? Durf je zomaar aan te sluiten bij een club of vereniging?

Zorg voor elkaar en gemeente Breda hebben via een campagne aandacht gevraagd voor het onderwerp eenzaamheid. Niet alleen bij ouderen komt het voor en erover praten is goed. Het blijkt dat je dan niet de enige bent.

Het bestuur KBO nodigt u uit voor de info ochtend op woensdag 29 september om 10 uur in de Pekhoeve. Er is daar een inleider van Zorg Voor Elkaar die een lezing geeft over het onderwerp eenzaamheid.

 

Wat weet van koersballen?

Bij koersballen is het de bedoeling dat de spelers, afgeplatte ballen, zo dicht mogelijk naar een kleinere doelbal laten rollen. Het is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts.
De afwijking van de ballen maakt het koersballen een uitdagend spel, dat in het begin nog als best lastig zal worden ervaren.
Omdat koersbal geen zware inspanning vereist, kan de sport tot op hoge leeftijd blijven worden gespeeld.

In de Pekhoeve wordt op dinsdagmiddag, op 1 mat gespeeld van 13.30u tot 16.00u.

Er wordt weer gestart op 27 juli. Kom eens een kijkje nemen en proef de gezellige sfeer bij de club.

Voor informatie kunt u contact opnemen met dhr. van Praet 076-5600158

 

Bridgen in de Pekhoeve

Bridgeclub de Pekhoeve wil graag weer gaan bridgen in de Pekhoeve. Na een veel te lange periode, waarin dit echt niet mogelijk was vanwege Corona, begint het weer te kriebelen en wil de club de draad weer oppakken.

Het is de bedoeling om vanaf 16 september weer op te starten.

Er is ruimte voor nieuwe deelnemers. Dus kunt u bridgen en wilt u graag aansluiten, dan bent u van harte welkom, iedere donderdagmiddag van 13.00u tot 16.30u.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Riet Wouters 076-5612371 of Netty van den Ouwenland 076-5613378

 

Bingo

Het spannende prijzenfestival start weer op 25 september in de Pekhoeve. De zaal gaat open om 13.30u.

 

 

Spreekuur Thecla Flipsen wijkzuster

In augustus geen spreekuur

6 september van 13.30u tot 14.30u in de Pekhoeve

 

 

Het bestuur van de KBO is optimistisch en wil graag dat activiteiten weer starten en allemaal doorgaan. U begrijpt dat dat alleen kan als de RIVM richtlijnen dit ook daadwerkelijk toestaan. Dus alles is onder voorbehoud.

 

Volgende nieuwsbrief verschijnt eind augustus/begin september.

Wij wensen u een mooie zomer toe.