NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2021

 

Kerstattentie 2020 en nieuwjaarswens 2021

 

Het bestuur is aangenaam verrast door de vele positieve reacties die we ontvingen naar aanleiding van de verzonden kerstattentie en de nieuwjaarsgroet.

 

Juist in deze moeilijke periode van het jaar is het bemoedigend en stimulerend dat veel leden dit aan ons hebben laten weten en op prijs hebben gesteld. We gaan het komend jaar door met hetgeen mogelijk is in deze corona periode.

De bezorging van deze wens was alleen mogelijk door de vele vrijwilligers die de enveloppen hebben bezorgd . Grote dank hiervoor.

We kijken allemaal uit naar weer “normaal” zoals het vroeger was en hopen elkaar weer te treffen in en rond De Pekhoeve.

 

100 jarige

Op 20 januari mocht Ria Knipscheer, namens KBO-Brabant en KBO-Ulvenhout aan heer van de Vorst, die 100 jaar werd een mooie attentie aanbieden, in de vorm van een chocolade plaquette, met bonbons. Vanwege corona, bleef het bij afgeven aan de deur.

 

Activiteiten.

Helaas liggen alle activiteiten nog steeds plat. Zodra er weer mogelijkheden zijn, brengen we u op de hoogte. De coördinatoren van de diverse activiteiten zullen u op de gebruikelijk manier informeren.
In  februari zullen er  zeker nog géén activiteiten plaatsvinden.

-zodra het weer mag zal de cursus kunstgeschiedenis vervolgd worden

-het plan ligt klaar om in het najaar te starten met een cursus filosofie

-verder willen we starten met een ontmoetingsmoment in de Pekhoeve. We brengen
 u hiervan op de hoogte zodra we kunnen starten.

- we hebben diverse thema bijeenkomsten, die we willen organiseren. Wij zijn er
 klaar voor.

 

Spreekuur wijkzuster Flipsen gaat niet door op 1 februari.

Indien de Pekhoeve open is, is het volgende spreekuur op 1 maart. Van 13.30u tot 14.30u in de Kafhoek.

U kunt ook telefonisch contact met haar opnemen om uw vragen voor te leggen.

Zij is bereikbaar op nummer: 06-43050854

Of per mail: thecla.flipsen@surplus.nl

 

Heeft u hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte?

Neem dan contact op met een van onze belastinghulpen:

Ben van der Velden   076 561 37 59

Luc Timmers 076 565 94 91

 

Voor advies over wonen, zorg en welzijn kunt u een beroep doen op onze Vrijwillige Ouderen Adviseur:

Guus Goosen 06 508 652 76

U kunt een afspraak maken voor een bezoek aan huis.

 

Waarschuwing voor nepafspraak coronavirus.

Onderstaand bericht is reeds verstuurd via de mail, maar omdat we daarmee niet iedereen bereiken, en het belang van de waarschuwing, nemen we het bericht nog een keer op in de nieuwsbrief.

 

Wij willen graag een ernstige vorm van oplichting bij u onder de aandacht brengen. Met name senioren worden hierbij benaderd door oplichters. Het gaat over een nepafspraak voor het coronavaccin. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
 Waar gaat het om?

 

Oplichters in de periode van vaccinatie tegen corona

De daders doen zich (bijvoorbeeld) voor als ‘Team Thuiszorg’ of ‘GGD’. Of het is zogenaamd een gezamenlijke actie van huisartsen, Thuiszorg en GGD. Mensen worden gebeld om een (nep-)afspraak te maken voor vaccinatie tegen corona. Er wordt geld voor gevraagd. De daders hebben op elke vraag een antwoord paraat. Ze beweren bijvoorbeeld dat het slachtoffer nog een brief ontvangt, maar er moet nu wel alvast betaald worden via een digitaal betaalverzoek. Er wordt beweerd dat de verzekering het terugbetaalt.

Trap er niet in, want het zijn allemaal leugens om mensen geld afhandig te maken.

De coronatest en het vaccin zijn altijd gratis!

Hoe het echt werkt:

De GGD’s vragen nooit geld voor coronatesten of vaccinaties. Zodra u aan de beurt bent voor het coronavaccin ontvangt u een brief van de GGD. In die brief staat een telefoonnummer, u belt zelf naar de GGD om een afspraak te maken.

Vertrouw altijd op uw ‘niet pluis gevoel’

Waar kunt u terecht?

KBO-Brabant wil u natuurlijk altijd te woord staan maar soms moet er snel gehandeld worden. Maak geen geld over, hang op en meld het allereerst bij de politie.

Heeft u wel geld aan oplichters overgemaakt, bel direct uw bank. Soms kunnen zij het betaalverkeer nog stopzetten. Ook kunt u terecht bij de fraudehelpdesk: 088-7867372.

Bij twijfel kunt u altijd de GGD bellen op nummer 0800-1351. Zij zijn dagelijks (ook in het weekend!) telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

 

Tot slot:
Blijf gezond, Blijf positief, geniet van de dingen die wél kunnen, we hopen op betere tijden. Als we iets voor u kunnen betekenen: neem gerust contact op.

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind februari.