NIEUWSBRIEF MAART 2021

 

 Vooruitzicht op “normaal”
Op dit moment is er nog weing te zeggen over “normaal”. We gaan ervan uit dat de Pekhoeve nog even  gesloten blijft en er geen activiteiten kunnen plaatsvinden.
U kunt er op rekenen, dat zodra er weer mogelijkheden zijn, we u op de hoogte brengen en we weer gaan starten, met de mogelijkheden van dat moment. We houden de RIVM richtlijnen goed in de gaten alsook de adviezen van de gemeente Breda.

De coördinatoren van de diverse werkgroepen zullen u persoonlijk informeren zodra  er iets opgestart kan worden. Houdt ook de website in de gaten en de volgende nieuwsbrief.

 

ALV 2021
De ALV staat/stond gepland voor 26 maart.  Gezien de huidige omstandigheden is dat niet realistisch. Zodra de regels versoepeld worden zullen we een ALV plannen en u hierover informeren. Mogelijk kiezen we voor de werkwijze van november 2020, dus met 2 groepen. We houden u op de hoogte.

 

KBO Brabant is er voor ú

Onlangs is weer de jaarlijkse contributie betaald. Een aanmerkelijk gedeelte daarvan wordt afgedragen aan KBO-Brabant.
We krijgen daar ook veel voor terug, al zal dat niet bij iedereen bekend zijn. Daarom onderstaande informatie, die niet uitputtend is.

 

Allereerst is KBO-Brabant een vereniging voor belangenbehartiging naar rijk en provincie toe, met name op het gebied van wonen/zorg, pensioenen/inkomen, mobiliteit. U zult er regelmatig over lezen in de dagbladen.

-Het ledenmagazine ONS verschijnt 11x per jaar. In Ulvenhout wordt die bij u
 thuisbezorgd of ligt voor u klaar in de Pekhoeve (zodra die weer open is. Wilt
 u nu een exemplaar: neem even contact op met het secretariaat)

-De Juridische helpdesk wordt bemenst door vrijwilligers die tijdens hun werkzame leven hun sporen hebben verdiend als advocaat, rechter, notaris of verzekeringsexpert. Bij cliënten met problemen op het gebied van de WMO, waarbij de weg van bezwaar en beroep noodzakelijk is, strekt de ondersteuning zich uit tot het voeren van juridische procedures. Bij andere onderwerpen kan geadviseerd worden over inschakeling van betaalde juridische bijstand.

 

-Website KBO-Brabant: via de website wordt dagelijks bericht over relevante ontwikkelingen voor senioren: actualiteiten, standpunten en ontwikkelingen.
leden kunnen zich ook aanmelden voor bijeenkomsten die KBO-Brabant organiseert. Ook via Facebook en Twitter te volgen.

Andere taken van KBO Brabant voor leden:

- Organiseren van culturele bijeenkomsten (o.a. kerstconcert), bijeenkomsten Identiteit & Zingeving, cursussen, jaarcongres.

- Collectiviteitskortingen op ziektekostenverzekering en energie, kortingen via Webvoordeelshop, korting toegang Seniorenbeurzen

- Verstrekken ledenpassen, waaraan regionale en plaatselijke voordelen zijn verbonden

- Algemene vraagbaak via e-mail en telefoon

-Ons gesprek: het langer thuis wonen van senioren-ook in de latere levensfasen- brengt een behoefte aan gesprekken over zingeving met zich mee. U kunt hiervoor een afspraak maken met een daarvoor opgeleide vrijwilliger.

-en zeker niet op de laatste plaats: er worden informatie- /werkbijeenkomsten voor leden georganiseerd. B.v. in gesprek over het levenseinde; openbaar vervoer; ons veilig thuis; samen beslissen, goede zorg en behandelgrenzen; draaiboek code zwart; goede mondzorg; leefstijl, diabetes.

 

Kijk voor meer informatie ook op  www.kbo-brabant.nl  of bel met 073 6444066

Creatief? Laat uw werk zien op de Ons Zomerfair in Brabant!

Er weer lekker op uit, wat hebben we daar zin in! In de hoop dat we het coronavirus tegen die tijd onder controle hebben, wil KBO-Brabant een Ons Zomerfair organiseren aan het einde van de zomer. Er zijn verrassend veel ambachtelijke talenten in onze Afdelingen. Na zo’n lang isolement willen we er een echt feestje van maken: op een mooi landgoed met eten en drinken, muziek, gezelligheid, veel standhouders én bezoekers, ergens centraal in Brabant. Wilt u uw werk voor een groter publiek exposeren - en wellicht verkopen? Meld u dan aan voor een kraampje via de website: www.kbo-brabant.nl/zomerfair/

Indien u wel creatief bent, maar zich niet digitaal kunt aanmelden, bel dan naar Jacquelien Cuppers (073) 644 40 66.

Bij voldoende deelname en natúúrlijk als het veilig kan, organiseert KBO-Brabant een inspirerende Ons Zomerfair. U verplicht zich nog tot niets, er wordt overleg gepleegd met allen die zich hebben aangemeld Doe mee!

 

Dan terug naar Ulvenhout:

Heeft u hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte?

Neem dan contact op met een van onze belastinghulpen:

Ben van der Velden   076 561 37 59

Luc Timmers 076 565 94 91        

 

Voor advies over wonen, zorg en welzijn kunt u een beroep doen op onze Vrijwillige Ouderen Adviseur:

Guus Goosen 06 508 652 76

U kunt een afspraak maken voor een bezoek aan huis

 

wijkzuster Flipsen is bereikbaar op nummer: 06-43050854 Of per mail: thecla.flipsen@surplus.nl

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind maart.