NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2022

Gelukkig kunnen we de draad weer oppakken en volop verder met alle activiteiten.

Wij nodigen u graag uit in de Pekhoeve, waar weer veel te doen is de komende tijd. Wij vragen u wel om u aan de basisregels te blijven houden. Het virus is nog niet weg, helaas. Blijf gezond!

 

Het kaarttoernooi is weer begonnen.

Er is nog plaats om mee te doen voor € 5 de komende 5 kaartdagen. Zie schema voor data.

Het begint om 13.30 uur.

 

Voorlichting belasting aangifte

KBO Ulvenhout organiseert dit jaar 2 sessies in de Pekhoeve, waar onze belastinginvullers (Ben van der Velden en Luc Timmer) 1 op 1  vragen over de belastingaangifte 2021, huur- en zorgtoeslag beantwoorden.

De voorlichtingssessies zijn op dinsdag 15 maart en donderdag 17 maart, beide keren tussen 13:30 en 16:30 in de Pekhoeve. Omdat het persoonlijke gesprekken zijn is het maken van een afspraak vooraf noodzakelijk.

Afspraken kunnen worden gemaakt bij Mieke Vos, telefoon 06-13101852 of via mail  kboulvenhout@gmail.com

Er wordt dan een afspraak ingepland voor 20 minuten. Indien noodzakelijk kan tijdens de sessie een vervolgafspraak worden gemaakt.

Kijk voor uitgebreide informatie naar de Nieuwsbrief van januari.

 

Cursus Muziekgeschiedenis 

Na het succes van de cursus, eind vorig jaar komt er nu een vervolg. U kunt deze cursus heel goed volgen, los van de eerdere cursus.

Op dinsdag 5 april begint nieuwe cursus Muziekgeschiedenis, op zes achtereenvolgende dinsdagochtenden. In deze cursus krijgt u eerst een overzicht van alle stijlen en perioden uit de geschiedenis van de muziek, geïllustreerd met voorbeelden. Daarna is er aandacht voor de componisten Händel, Schubert en Wagner. Aan de orde komen verder 'nationale' componisten zoals Grieg en Dvorak. Een aparte les wordt gewijd aan muziek van Nederlandse componisten uit alle tijden.

(De cursus wordt gegeven door Drs. Hans Rooseboom, voormalig kunstredacteur en muziekrecensent van Dagblad De Stem BN/DeStem)

De bijeenkomsten zijn van 10-12 uur in de Pekhoeve.

Aanmelden kan door overmaking, ṿ̣r 5 april, van € 65 (KBO leden), of € 70 (niet KBO leden), op bankrekening nummer NL04 ABNA 047 2604 082 ten name van J. Box.  Het bedrag is inclusief koffie/thee.

 

ALV 13 mei. Agenda volgt

 

Lezing notaris op 20 mei van 13.30u tot 16.30u

Deze lezing was eerder aangekondigd, en kon door corona niet doorgaan. Nu staat de lezing gepland voor 20 mei. Notaris dhr. B,Jongenelen komt ons informeren over allerlei notariële kwesties, waar we als ouderen mee te maken kunnen krijgen. Bijvoorbeeld op het gebied van erfrecht, schenking en levenstestament.

U bent van harte uitgenodigd.

Lezing huisarts dr. Heijboer op donderdag  2 juni van 9.30u tot 11.30u.
Ook deze lezing is al 2x uitgesteld. Drie maal is scheepsrecht. Noteer alvast de datum.

 

SAVE THE DATE:
Onze jaarlijkse dagreis dit jaar is op donderdag 1 september en brengt ons naar Zeeland. We bezoeken het  Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en maken een boottocht over de Oosterschelde. De dag sluiten we af met een diner in Hoogerheide. Noteert u deze datum alvast in uw agenda.   In de Nieuwsbrief van juni/juli ontvangt u hier meer informatie over.

Cursus filosofie: in het najaar start op 6 oktober tot en met 10 november een cursus filosofie, van 9.30u tot 11.30u. De beide docenten die eerder de filosofielessen hebben gegeven waren helaas niet eerder beschikbaar.  Het thema zal zijn: emoties en de liefde.  Verdere informatie volgt later.

 

Cursus kunstgeschiedenis: we  zijn in overleg over een cursus kunstgeschiedenis in volgend voorjaar 2023. We hopen dat het dan weer gaat lukken. Wordt vervolgd.

 

FEBRUARI

MAART

Vrij. 11 kaartconcours

Zat. 19  BINGO LET OP!! gewijzigd

Do. 24 t/m 2 maart Geen KBO vanwege carnaval

Vrij 4 kaartconcours

Vrij 11 kaartconcours

Woe. 16 Geen KBO vanwege verkiezingen

Vrij 18 kaartconcours

Za. 26 BINGO

APRIL

MEI

JUNI

Vrij. 1  kaartconcours

Vrij  8 kaartconcours

Woe. 27 geen KBO ivm Koningsdag

Zat. 30 BINGO

Di.5-12-19-26 klassieke muziek

Di .3-10 klassieke muziek

Vrij. 13 mei ALV
vrij. 20 mei lezing notaris

Zat. 21 BINGO

 

Do. 2 lezing dr Heijboer.

Woe. 8 fietstocht

Woe. 22 fietstocht

 

Geen KBO  van 13 juni tot en met 10 juli vanwege vakantie vrijwilligers

       

Naast deze planning zijn er uiteraard alle andere dagelijkse activiteiten zoals koersballen, kaarten maken, biljarten, kaarten, jeu de boules, bridge,  wandelen. Loop gewoon eens binnen en ontmoet andere leden.

Mocht u vragen hebben: neem gerust contact  op.

 

Contributie retour van 2021 en 2022 indien u aanvullend verzekerd bent bij VGZ.

Leden die aanvullend verzekerd zijn bij VGZ, kunnen hun contributie retour krijgen. Op onze website staat beschreven hoe. Wij hebben twee links gezet naar pagina's die respectievelijk doorverwijzen naar contributie retour voor 2021 en retour voor 2022.
https://www.kbo-brabant.nl/contributie-retour-2021/
https://www.kbo-brabant.nl/contributie-retour-2022/

 

Wijkzuster Thecla Flipsen is te  bereiken op tel. Nr. : 06-43050854 of via de mail:   thecla.flipsen@surplus.nl                                                                                                                                       

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind maart.