NIEUWSBRIEF JANUARI 2022

Allereerst wensen we u een goed Nieuwjaar toe, waarin we hopelijk meer vrijheden krijgen en we weer een “normaal” leven kunnen leiden.

 

Gelukkig mogen we vanaf dinsdag 25 januari weer starten met alle activiteiten, mits we ons houden aan de basisregels: handen desinfecteren bij binnenkomst, mondkapje dragen als u zich beweegt en houdt 1 ½ meter afstand van elkaar.
Er zijn een paar zaken gewijzigd in de jaarplanning. Zie schema en tekst eronder.

 

Voor nu, de planning voor de komende maanden.

JANUARI

FEBRUARI

MAART

Start activiteiten di. 25 januari

 

Zat. 29 BINGO Start 14.00u

Vrij. 11 kaartconcours

Zat. 19  BINGO LET OP!! gewijzigd

Do. 24 t/m 2 maart Geen KBO vanwege carnaval

Vrij 4 kaartconcours

Vrij 11 kaartconcours

Woe. 16 Geen KBO vanwege verkiezingen

Vrij 18 kaartconcours

Za. 26 BINGO

Let op: -begin februari kunnen de activiteiten doorgaan: er is geen toneel en ook het
            sauwelen gaat niet door, dus 17, 18 en 19 gaan activiteiten door.

            -datum Bingo gewijzigd in februari van 12 naar 19 februari
            -ALV verzet van 25 maart naar 13 mei
            -Bridgen start op 27 januari met AB lijn/ 3 februari met CD lijn enz.
             tot er meer personen toegestaan zijn in de Pekhoeve.
            -U bent iedere dinsdag- en woensdagmiddag welkom voor een praatje,
             kopje koffie/thee:  om elkaar weer te ontmoeten.

 

Oproep voor nieuwe bestuursleden.

Bij de volgende ALV zal naast Ria Knipscheer ook Henk Savelkouls af treden als bestuurslid. We zijn daarom dringend op zoek naar aanvulling voor het bestuur. We vergaderen ιιn keer per maand; we verdelen de taken over de bestuursleden; de werkzaamheden zijn goed te overzien;

                                                                                                      

Afschrijving contributie  KBO Ulvenhout 2022

Zoals u gewend bent wordt eind januari de contributie van €20.00 automatisch afgeschreven.

 

Kaartconcours start weer op 11 februari. Houdt u van rikken of jokeren? Kom dan op genoemde data naar de Pekhoeve. Start 13.30u . Inschrijfgeld voor het hele concours:€5.00. Er is een gezellige sfeer op die bijeenkomsten en u kunt echt mooie prijzen winnen. Van harte uitgenodigd!

 

Voorlichting belasting aangifte

KBO Ulvenhout organiseert dit jaar 2 sessies in de Pekhoeve, waar onze belastinginvullers (Ben van der Velden en Luc Timmer) vragen over de belastingaangifte 2021, huur- en zorgtoeslag beantwoorden. De opzet van deze
voorlichting is zo dat op individuele basis, 1-op-1, vragen gesteld kunnen worden, zodat specifieke punten kunnen worden verhelderd.

Het is nadrukkelijke niet de bedoeling om tijdens deze bijeenkomsten een volledige aangifte te doen. Mensen die de afgelopen jaren al door Ben of Luc hun aangifte lieten verzorgen, kunnen dit op de vertrouwde wijze blijven laten doen en vanaf half februari bij Ben of Luc een afspraak inplannen.

De voorlichtingsbijeenkomsten zijn met name bedoeld voor mensen, die (nog) niet door de belastinginvullers hun aangifte laten verzorgen en vragen hebben over bepaalde onderwerpen, zoals

–        kan ik zorgkosten aftrekken?

–        wat moet ik allemaal invullen met betrekking tot mijn eigen huis (al dan niet na verkoop)?

–        kan ik giften aftrekken?

–        hoe moet ik aangifte doen na een overlijden?

–        wat is de consequentie als mijn partner is opgenomen in een verpleeghuis?

–        heb ik recht op zorg- of huurtoeslag?

–        ik krijg een vergoeding voor vrijwilligerswerk, moet ik die opgeven?

Deze lijst is niet uitputtend. Elke vraag met betrekking tot de belastingaangifte kan ter tafel komen. Als er tijdens de afspraak geen bevredigend antwoord kan worden gegeven, wordt de vraag op een later tijdstip nog beantwoord.

 

De voorlichtingssessies zijn op dinsdag 15 maart en donderdag 17 maart, beide keren van 13:30 tot 16:30 in de Pekhoeve. Omdat het persoonlijke gesprekken zijn is het maken van een afspraak vooraf noodzakelijk.

Afspraken kunnen worden gemaakt bij Mieke Vos, telefoon 06-13101852 of via mail  kboulvenhout@gmail.com

Er wordt dan een afspraak ingepland voor 20 minuten. Indien noodzakelijk kan tijdens de sessie een vervolgafspraak worden gemaakt.

 

Om de vragen goed te kunnen beantwoorden is het belangrijk eventuele onderliggende stukken mee te nemen, zoals jaaropgaven van inkomsten (AOW, pensioen, etc), jaaroverzicht van bankrekening(en), WOZ-waarde van uw huis, specificaties van mogelijke aftrekposten (zorgkosten, giften), beschikkingen voor zorg- en/of huurtoeslag, specificatie van de maandelijkse huur.

 

Lezing notaris staat gepland op 20 mei van 13.30u tot 16.30u.

Nadere  informatie volgt later.

 

Graag verwijzen wij naar het digitaal informatiepunt bij de bibliotheek aan de Allerheiligenweg. U kunt hier terecht met al uw vragen m.b.t. gebruik mobiele telefoon, i-pad enz. Loop er eens binnen met uw vragen, zij helpen u verder.

 

Wijkzuster Thecla Flipsen Omdat er weinig gebruik gemaakt werd van het spreekuur van de wijkzuster vervalt vanaf nu het spreekuur. U kunt haar wel bereiken op tel. Nr. : 06-43050854 of via de mail:   thecla.flipsen@surplus.nl