NIEUWSBRIEF MAART 2022

Algemene Ledenvergadering vrijdag 13 mei 2022 in De Pekhoeve.

De zaal is open vanaf 13.30uur.

De middag begint met een moment van bezinning in de Pekhoeve om 14.00 uur.

Na de opening is er tijd voor een kopje koffie met een worstenbroodje.

De vergadering begint om 15.00 uur

Agenda:

1.    Opening en welkom door de voorzitter

2.    Mededelingen o.a. najaar reisje september 2022

3.    Notulen Najaarsvergadering van 24 september  2021.(al in uw bezit)

4.    Jaarverslag 2021 van de secretaris

5.    Financieel overzicht 2021 van de penningmeester (ter lezing)

6.    Verslag van de kascommissie en nieuw kascommissielid benoemen.

7.    Vaststellen begroting 2022.

8.    Bestuursverkiezing. Aan de beurt van aftreden Henk Savelkouls. Henk stelt zich na 9 jaar niet meer herkiesbaar.
Mevrouw Marijke van Eupen  heeft zich beschikbaar gesteld om de vacature, ontstaan door het vertrek van Ria Knipscheer op te vullen. Het bestuur is daar heel blij mee en heeft er veel vertrouwen in.

9.    Afscheid Ria Knipscheer en Henk Savelkouls

10. Rondvraag. (vooraf indienen tot 6 mei)

11. Sluiting

 

De stukken behorend bij de agendapunten 5 en 7 zijn beschikbaar bij de penningmeester en zijn ter lezing in de vergadering aanwezig.

Punt 8: 

Als u zich ook kandidaat wil stellen kan dat tot 1 mei. Dit kan schriftelijk worden ingediend bij de secretaris. Iedere kandidaat dient schriftelijk te worden ondersteund door 5 handtekeningen van de leden en de kandidaat zelf. Overweegt u dit, neem dan vooraf contact op met de voorzitter. Het bestuur ziet u graag komen.

 

Na de vergadering kunt u genieten van een door de KBO aangeboden consumptie en is er ruimschoots gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen en afscheid te nemen van Ria en Henk.

 

Het bestuur hoopt op een grote opkomst.

 

30 Jaar biljarten b.c. "de Pekhoeve"
In het weekblad "Nieuw Ginneken " verschijnt 15 januari 1992 het bericht, dat er een biljartclub is opgericht,  b.c. "de Pekhoeve", een club met dan 16 leden en 3 wedstrijdleiders onder auspiciën van de B.V.O. ( Bond van ouderen, korte tijd later werd dit de K.B.O. ) Er wordt dan gestart met een libre toernooi, alsook het onder biljarters bekende triatlon toernooi. Dat is nu 30 jaar geleden. Dit feit gaan de huidige leden met partner/vriend/vriendin vrijdag 15 april vieren. In de Pekhoeve met een dagvullend programma, met ontvangst rondom de biljarts vanaf 10.30 u.

Het ledental is al die jaren rond de 25 personen geweest. Op dit moment kent de club 20 actieve leden. Waarmee nog steeds de grootste biljartclub van Ulvenhout. Uiteraard is ook de biljartclub met zijn tijd meegegaan. Belangrijke wijzigingen waren de wijze van registreren van de wedstrijdresultaten. En de aanschaf van electronische scoreborden.

Echter het belangrijkste is al die jaren ongewijzigd gebleven : de opzet en bedoeling van het spel, n.l. het onderhoudende vertier wat wekelijks wordt geboden. Waarbij eenieder aan de zijlijn zijn betere kennis van politiek, sport etc. naar voren kan brengen.
Dit alles met ondersteuning van de onmisbare vrijwilligers, die ook wekelijks klaarstaan.

 

Ieder lid van de K.B.O. kan wekelijks enkele middagen vrij gebruik maken van de biljarts. En vanaf eind september tot eind maart als lid van de biljartclub aansluiten bij een of meer competities. Naar keuze libre, bandspel, driebanden en triatlon.

 

Als u belangstelling heeft, kom dan eens kijken op een dinsdag- of woensdagmiddag. Of neem contact op met de huidige wedstrijdleider, Nico Wick.
E-mail : n.wick@kpnplanet .nl of tel. 06.29384315 / 076.5657629

 

Cursus Muziekgeschiedenis 

Op dinsdag 5 april begint nieuwe cursus Muziekgeschiedenis, op zes achtereenvolgende dinsdagochtenden.

De bijeenkomsten zijn van 10-12 uur in de Pekhoeve.

Aanmelden kan door overmaking, vòòr 5 april, van € 65 (KBO leden), of € 70 (niet KBO leden), op bankrekening nummer NL04 ABNA 047 2604 082 ten name van J. Box.  Het bedrag is inclusief koffie/thee.

 

VITAAL BREDA
Vanaf nu en tot en met 30 juni 2022 loopt er een actuele ledenwervingsactie voor onze 9 afdelingen in Breda.  Ulvenhout doet daar  ook aan mee. Volgens de cijfers verliezen we elk jaar wat leden en dat proberen we via deze actie om te buigen. Met 46.000 senioren in Breda vanaf 65 jaar, is er een enorme markt om te oogsten. Daar is over nagedacht. En is het na een saaie coronatijd van twee jaar, het juiste moment om aan de slag te gaan.

In de ONS  van deze maand treft u een wervingsfolder aan. Leest u die eens door en u wordt vanzelf enthousiast. Denk er eens over na, wie via u lid zou kunnen worden van onze afdeling. Een huisgenoot, de buren, vrienden of denk maar verder.

Vul vandaag het formulier in – er kunnen zelfs 2 nieuwe leden op – en stop het in een enveloppe. Geen postzegel plakken! Met een paar weken wordt u beloond met een VVV cadeaukaart voor u en een VVV kaart voor  het nieuwe lid dat u heeft aangedragen. Deze kaarten worden bij u afgeleverd. Elk nieuw lid betekent voor u meer VVV-bonnen, ter waarde van €5.00

 

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Speciaal voor KBO Ulvenhout biedt het Digi-Taalhuis Breda twee workshops aan in Bibliotheek Zuid. 

 

Workshop Basis tablet/telefoon Apple en Basis tablet/telefoon Android

Heb je een (nieuwe) telefoon of tablet maar heb je geen idee hoe deze eigenlijk werkt? 

 

Kom dan naar onze tweedelige workshop Basis tablet en telefoon. Je krijgt praktische uitleg over de werking van je telefoon of tablet. Je gaat, samen met anderen, aan de slag om je toestel (beter) te leren kennen.  
 

Je leert bijvoorbeeld:                                                                    

bullet Wat Bluetooth is en hoe het werkt   
bullet Hoe veilig een Wifi-verbinding is  
bullet Hoe je een nieuwe app op je toestel zet  
bullet Hoe je kunt mailen vanaf je tablet of telefoon   

Neem vooral je eigen tablet of telefoon mee. 

                                                                               
Kosten

Geen 

Data 

Apple: dinsdag 12 en 19 april van 14.00 tot 16.00 uur

Android: maandag 25 april en 2 mei van 14.00 tot 16.00 uur

Locatie

Bibliotheek Zuid, Allerheiligenweg 19 te Breda

 

Informatie of aanmelden:  

bullet Stuur een e-mail naar info@digi-taalhuisbreda.nl  
bullet Bel of stuur een (Whatsapp-)bericht naar 06 52813807 
bullet 

Het is belangrijk dat je aangeeft voor welke workshop je je aanmeldt (Android of Apple).

WLZ team van KBO-Brabant                                                                                                                                                                                                                     

De afkorting Wlz staat voor Wet langdurige zorg. Deze wet is bedoeld voor mensen die continue zorg nodig hebben, thuis of in een Wlz-instelling zoals een verpleeghuis, instelling voor mensen met een handicap of een ggz-instelling.

Opname in een Wlz-instelling heeft veel voeten in de aarde. Er moet van alles geregeld worden, onder meer op financieel gebied. En precies dát is de expertise van het WLZ team. Dit  team Wlz-adviseurs staat klaar om KBO-leden te helpen goede financiële keuzes te maken als zij te maken krijgen met de Wlz.

Hoge of lage AOW
Wie in een verpleeghuis terechtkomt, moet een eigen bijdrage betalen. De hoogte daarvan is afhankelijk van inkomen en vermogen. Voor alleenstaanden is de situatie helder, maar bij stellen ontbreekt die duidelijkheid. ‘Als een van de partners naar een verpleeghuis moet, krijgt het stel binnen een maand een formulier van de Sociale Verzekeringsbank op de deurmat. Daarop moeten ze aangeven of ze vanaf de opname in de Wlz-instelling, kiezen voor een gehuwde of een alleenstaande AOW. De alleenstaande AOW is voor beide partners bruto zo’n 5.000 euro hoger dan de gehuwde AOW. Het lijkt gunstig om dan te kiezen voor de alleenstaande AOW, maar dat is zeker niet altijd het geval’, waarschuwt het team.

Omdat situaties zo verschillend zijn, is het belangrijk dat mensen advies op maat krijgen. En daar kan ons Wlz-team bij helpen!

Wilt u Wlz-advies op maat? Neem dan contact op met KBO-Brabant,  Frank van Rooy, e-mail: fvanrooy@kbo-brabant.nl of telefoon: 073 – 644 40 66.

 

Triduüm Breda

Op 26,27 en 28 juli 2022 wordt in de Sacramentskerk weer het jaarlijkse Triduüm Breda (voorheen Ziekentriduüm Breda) georganiseerd.

Al jaren brengt het Triduüm Breda mensen bij elkaar. Tegenwoordig richt het Triduüm Breda zich niet meer alleen op zieken maar ook op  mensen die behoeften hebben aan contact en die daar door het jaar heen weinig mogelijkheden toe hebben.
Op deze drie dagen van het Triduüm Breda worden de mantelzorgers van onze gasten ontlast van hun mooie maar zware taak.

Wij bieden onze gasten 3 dagen van liturgie, bezinning, lunch en ontspanning (gratis).
Er is voldoende tijd voor ontmoeting met gelijkgestemden, een praatje en aandacht voor elkaar. Mede door de betrokkenheid van de vele vrijwilligers die een week van hun vakantie gebruiken om anderen bij te staan.

Mocht u deze dagen bij willen wonen, dan kunt u zich hiervoor op (laten) geven.
Zie voor meer informatie en over de opgavedatum 
www.triduumbreda.nl.
Voor meer informatie bel naar 06-82042793 of mail
triduumbreda@gmail.com

Ik hoop u op het Triduüm Breda te mogen ontmoeten.

Adri Verkooijen, Voorzitter

 

De Senioren Expo mei 2022 in Veldhoven gaat dit jaar helaas niet door.

 

In de ONS van maart zat een klein ONSJE, om te bewaren, zodat u de activiteiten van KBO Brabant altijd bij de hand heeft. Heeft u het bewaard?

 

Wijkzuster Thecla Flipsen is te  bereiken op tel. Nr. : 06-43050854 of via de mail:   thecla.flipsen@surplus.nl