NIEUWSBRIEF MEI 2022

DAGREIS 1 SEPTEMBER 2022

Op donderdag 1 september maken we weer onze jaarlijkse dagreis. Dit jaar gaan we richting Zeeland. De bus staat klaar om 8.15u. op de parkeerplaats bij de Pekhoeve. Om 8.30 u vertrekken we richting Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland. Daar bezoeken we het Watersnoodmuseum. We worden ontvangen met koffie en iets lekkers en krijgen uitleg van een gids, daarna kunnen we zelf door het Museum wandelen.

Heeft u een Museumkaart of een Vriendenloterij VIP-kaart, neem deze dan zeker mee.

We gebruiken de lunch in het Museum. Na de lunch vertrekken we uit Ouwerkerk en gaan we richting Burghsluis voor een rondvaart op de Oosterschelde.

Om 18.00u worden we voor een heerlijk diner verwacht in Hoogerheide. We hopen rond 21.00u weer thuis te zijn.

Alle locaties en ook de rondvaartboot zijn goed toegankelijk voor rollators.

De kosten voor deze reis zijn voor leden €75,-- en voor niet leden €83,--. De KBO legt €5,-- euro bij. Graag opgeven voor 15 juli a.s. door het bedrag over te maken op rekeningnr: NL61RABO0116754753 t.n.v. KBO Ulvenhout o.v.v. reis 1 september. Vermeld daarbij ook uw voorkeur voor vlees, vis en/of diëten door, voor het diner.

ENERGIETOESLAG BREDA

Veel mensen komen in de knel door de hoge energieprijzen. Daarom heeft dit kabinet besloten in 2022 een eenmalige energietoeslag te geven aan ongeveer 800.000 huishoudens met een laag inkomen. De hoogte van de energietoeslag is verschillend per gemeente maar zal in de meeste gevallen tussen de €200,- en €800,- liggen. Wat een laag inkomen is, bepaalt elke gemeente zelf. In sommige gemeenten is dat een netto maandelijks inkomen dat niet hoger mag zijn dan 130% van de bijstandsnorm. Maar er zijn ook gemeenten die een grens hanteren van 125%, 120% of 110% van de bijstandsnorm. Het gaat daarbij om het inkomen van de aanvrager en zijn/haar eventuele partner. Huur- en zorgtoeslagen worden niet meegerekend in het inkomen.

Voor de inwoners van Breda is het even opletten.

Alle lagere inkomens zijn bij de gemeente bekend en krijgen in het 2e kwartaal € 800 vergoeding. Als U dat niet krijgt en denkt er wel voor in aanmerking te komen; ga dan naar de site www.breda.nl/energietoeslag .

Daar vindt u een aanvraagformulier dat u kunt invullen en insturen. Het kost niets om dat in te vullen. Wie weet? Heeft u hulp nodig bij het invullen dan laat het weten.

U kunt het aanvraagformulier ook vinden op onze website. KBO Ulvenhout Secretariaat: Mevrouw M Vos, Mgr. Van Hooijdonkstraat 32, 4851 CZ Ulvenhout. Telefoon: 06 13 10 18 52. E-mail: kboulvenhout@gmail.com. Website: http://kbo.ulvenhout.com ===================================================================

================================================================================ Voorzitter: J Rademakers,Vossendreef 5, 4851 BP, Ulvenhout (076 565 53 33) Penningmeester: T Crul, Dorpstraat 85, 4851 CL Ulvenhout (06-51019982) Rabobankrek: NL61RABO01167 54 753 t.n.v. KBO Ulvenhout. KvK 20126040. OPZEGGING van uw lidmaatschap kunt u kenbaar maken bij het secretariaat (zie boven)

2

Fietsen

we starten met onze fietstochten op 8 juni.

De daarna volgende fietstochten zijn gepland op:

22 juni

6 juli en 20 juli

3 augustus en 17 augustus..

Starttijd : 13.30 uur

Terug : ca. 16.30

Vertrek : Pekhoeve

Afstand : 30/35 km, gemiddelde snelheid 15 km.

Onderweg hebben we een "koffie "stop. ( eigen rekening)

Fietsen op eigen risico. Draag bij voorkeur een oranje hesje voor de veiligheid.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Noteer alvast de data in de agenda,

Coördinatoren: Ton Crul (06-51019982) en Ton van Riel

Een gezonde leefstijl vraagt om bewegen. Helmi van der Loo-Timmermans wil samen met u op drie woensdagen in augustus aan de slag. Tijdens de eerste bijeenkomst op 11 augustus is er een inleiding waarom een gezonde leefstijl in combinatie met bewegen zo belangrijk is voor senioren.

Op 18 en 25 augustus voegen we de daad bij het woord en gaan we aan de slag: twee keer sportief wandelen in de buitenlucht. Een wandeling van ongeveer 1,5 uur met daarin verwerkt oefeningen voor spierkracht en balans.

Alle bijeenkomsten zijn van 10.00 – 11.30 uur.

Kunstgeschiedenis

Het is gelukt om Tom Molenaars bereid te vinden om weer een cursus kunstgeschiedenis te verzorgen. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten.

Data: dinsdagmorgen 13, 20 en 27 september, van 10.00u tot 12.00u.

Tom beschrijft de cursus kort: Kunst = Leven, stelde de Duitse kunstenaar Joseph Beuys. Wat is de zin van het leven? = Wat is de zin van kunst? Het leven heeft geen zin, maar is evenmin zinloos. Je moet er niets mee, maar je kunt er wel wat mee. De zin van het leven = zin hebben in het leven. Ik hoop dat uw belangstelling gewekt is en dat u alvast de data in uw agenda vrijhoudt voor KUNST PLUS.

Nadere informatie hierover volgt in de volgende nieuwsbrief.

KBO-Ulvenhout bestaat op 23 oktober 65 jaar

Dit heugelijke feit willen we niet zomaar voorbij laten gaan. We zijn daarom op zoek naar leden die graag een feestje vieren, maar vooral naar leden die graag een feestje mee organiseren. Heeft u zin om uw bijdrage te leveren ? Meld u zich dan zsm aan bij Emmy Verheijen eeamverheijen@hotmail.com of bij het secretariaat kboulvenhout@gmail.com . Wij kijken ernaar uit om er iets moois van te maken.

Volgende nieuwsbrief eind juni en dan pas weer eind augustus.