NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2022

U bent van harte welkom op de najaarsvergadering/Sinterklaasviering op VRIJDAG 25 november 2022 De najaarsvergadering voor al onze leden wordt gehouden op 25 november 2022 om 14.00 uur in De Pekhoeve. De zaal is open vanaf 13.30 uur.
Na afloop van de vergadering verwachten we Sinterklaas in ons midden en krijgen alle vrijwilligers de jaarlijkse attentie aangeboden.

Biljarten 2022/2023
De biljartvereniging van de Pekhoeve heeft zijn eerste 2 toernooien weer gespeeld, n.l. de triathlon en het libre-toernooi.
De inschrijving voor de volgende toernooien, welke een dezer weken weer van start gaan, n.l. het bandspel en het driebanden, staat nog open. Er kan tot medio december worden ingeschreven voor één of beide toernooien. Biljarters worden ingedeeld op basis van hun kunnen. De speeldagen zijn: dinsdag- en woensdagmiddag. Inlichtingen kunt u ter plaatse krijgen, maar kan ook via e-mail bij n.wick@kpnplanet.nl ieder lid van de KBO kan gebruik maken van de gelegenheid om “vrij” te komen biljarten , en daarnaast kan als lid van de biljartclub aan de toernooien worden meegedaan. De toernooien eindigen eind maart/begin april, afhankelijk van het aantal deelnemers. Ook moet er wel eens plaatsgemaakt worden voor andere evenementen, zoals carnaval etc.

Kerstviering
De jaarlijkse Kerstviering is dit jaar op 16 december 2022
Om 15.30 uur beginnen we met een kerstviering in de Laurentiuskerk.
Na afloop, ca 16.30 uur kunt u deelnemen aan het kerstdiner in Woon
Zorgcentrum De Donk, Slotlaan 15. De zaal gaat open om ca 16.30 uur.

U kunt aan beide activiteiten deelnemen, los van elkaar.

MENU
Aardbei kip amuse hapje
Wild pasteitje
Heldere Kerstsoep
Kalfssukade, met rozemarijn-zeezout en rode wijnsaus óf
Katwijks vispotje
geserveerd met witlof met ham en kaas, stoofpeertjes en aardappelgratin met
emmentaler
Kerst dessert
Betaling:
Het diner incl. 2 drankjes kost € 27,50 per persoon (introducé €34,50)
Als u mee wilt doen dient u het bedrag vóór 1 december 2022 over te maken op
onze bankrekening NL 61RABO 0116754753
U vermeldt het aantal personen en uw voorkeur vis of vlees .
Houdt u er rekening mee dat extra consumpties alleen met pinpas betaald kunnen worden.

Wijziging zorgverzekeringen 2023

Op dit moment zijn de nieuwe tarieven bij zorgverzekeraars bekendgemaakt.
De wijzigingen op een rij
1. Houd rekening met een premiestijging van € 120,- per jaar. De zorgtoeslag voor mensen met een laag inkomen neemt ook toe.
2. Zorgverzekeraars mogen werkgevers- en ledencollectiviteiten geen premiekorting meer geven op de basisverzekering. Op de aanvullende verzekeringen mag nog wel korting gegeven worden. Ook mogen in de aanvullende verzekeringen extra voordelen, zoals teruggave van de jaarlijkse contributie van een vereniging, afgesproken worden.
3. Het eigen risico (voor zorg uit de basisverzekering) blijft hetzelfde in 2023: € 385,-
4. In de basiszorgverzekering zijn de volgende wijzigingen aangebracht. De vergoeding van hoge dosering vitamine D komt te vervallen. De zorg als gevolg van langdurige klachten bij herstel van het coronavirus wordt verlengd. Er gaat kritischer gekeken worden naar welke zorg zinnig is en welke niet.
Uw contributie vergoed bij aanvullende verzekering VGZ of CZ Bent u via de collectiviteit van KBO-Brabant verzekerd bij een van de partnerorganisaties van KBO-Brabant: VGZ, CZ of Zilveren Kruis? Zij geven een korting op de aanvullende verzekering. VGZ en CZ vergoeden bovendien jaarlijks het lidmaatschap van onze vereniging als u een aanvullende verzekering via KBO-Brabant afsluit. Op de website van KBO-Brabant staat hoe u die teruggave kunt regelen (https://www.kbo-brabant.nl/onsvoordeel/). U hebt in ieder geval nodig: uw KBO-lidmaatschapsnummer (staat op uw ledenpas) en uw klantnummer bij VGZ of CZ. Bent u niet bij een van deze twee verzekerd en was u toch al van plan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Denk dan eens aan een van deze twee!
Helpdesk actief vanaf maandag 14 november
Wilt u meer informatie over de voordelen van de (collectieve) zorgverzekeringen bij VGZ, CZ of Zilveren Kruis via onze koepelorganisatie KBO-Brabant? Bel met de helpdesk zorgverzekeringen op 073 – 303 64 49 tussen 9.00 – 12.00 uur. Vanaf 14 november is deze helpdesk actief.

Let op:
*Er zijn geen KBO activiteiten tussen 19 december en 7 januari in de Pekhoeve * De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie vindt plaats op zondag 8 januari in samenwerking met Ulvenhout on Ice en met de Dorpsraad in de tent bij Pekhoeve. Nadere informatie volgt in de nieuwsbrief van december.

De laatste nieuwsbrief van 2022 komt uit op 18 december.