NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2022

65 jarig jubileum. Let op: we vieren het op 29 oktober.

De uitnodigingen voor de viering van het 65 jarig jubileum waren nog maar nauwelijks de deur uit of we werden overspoeld door aanmeldingen. We zijn heel blij met de vele spontane reacties en we kijken samen uit naar 29 oktober. Helaas hebben we niet alle aanmeldingen voor de lunch kunnen plaatsen en hebben we een wachtlijst daarvoor gemaakt. Dus mocht u, om welke reden dan ook, toch niet kunnen komen, dan laat het meteen weten, dan kunnen we iemand anders blij maken. Graag een telefoontje naar Mieke Vos 06-13101852 of een mailtje naar kboulvenhout@gmail.com

Bingo vervalt op 29 oktober vanwege jubileumfeest

Cursus filosofie.

U kunt zich nog aanmelden voor de cursus filosofie.

Dit keer met als onderwerp: "Emoties". Staan emoties het rationele denken in de weg? Waarom spelen emoties een onmisbare rol in onze ontstaansgeschiedenis? Er wordt ook aandacht besteed aan het emotionele leven van huisdieren. De laatste drie lessen zal worden gesproken over één specifieke emotie: de liefde. Zie voor uitgebreidere informatie de vorige nieuwsbrief.

De lessen worden gegeven op donderdagmorgen van 9.30u tot 11.30u, in de Pekhoeve, op 6, 13, 20 en 27 oktober en op 3 en 10 november.

Aanmelding via overmaking van €66.00 (voor KBO-leden) en € 71.00 voor niet-leden, incl. koffie/thee, naar bankrekening NL04ABNA 0472604082 t.n.v. J.Box

Kaartconcours gaat weer van start.

Houdt u van rikken of jokeren? Kom dan op vrijdagmiddag naar de Pekhoeve. Start 13.30u. Inschrijfgeld voor het hele concours: €5.00. Er is een gezellige sfeer op de bijeenkomsten en u kunt echt mooie prijzen winnen. Van harte uitgenodigd!

Kom op 28 oktober eerder naar de Pekhoeve voor het inschrijven en afrekenen zodat we om 13.30 uur kunnen beginnen.

Er wordt gespeeld op de volgende data:

28 oktober 4-11 en 18 november 2 en 9 december.

Cursus digitaal vaardiger

Er is veel belangstelling voor de workshops die gegeven worden in samenwerking met Het Taalhuis. U ontvangt een digitaal "Tussendoortje" als er weer een cursus gepland staat. Vooruitlopend daarop geven we nu alvast door wat er al gepland staat:

Workshop ‘De website van de gemeente Breda" op 14 december in de Pekhoeve 13.30 - 15.30 uur

Workshop ‘De Mijnomgeving’ van de zorgverzekeraar op Woensdag 8 februari

Tijd: 13.30 - 15.30 uur

Naast de workshops biedt Digi-Taalhuis Breda nog meer:

Zo vindt er eenmaal per week (dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur) een Digi-Inloop plaats in o.a. Bibliotheek Zuid waar je terecht kunt met allerlei digitale vragen. Hier hoeft u zich niet voor aan te melden, maar u kunt er gewoon binnenlopen met uw vragen. U hoeft ook geen lid te zijn van de bibliotheek.

Zet alvast in uw agenda:

ALV/Sinterklaasviering op vrijdag 25 november

Kerstviering en kerstdiner: op vrijdag 16 december.

Informatie volgt later.

Felicitatiedienst.

Met 12 leden van de KBO (voor iedere maand 1 lid) worden alle 85 jarigen en ouder op/rondom hun verjaardag gefeliciteerd met het bereiken van die mooie leeftijd, met een mooie handgemaakte kaart.

Om dit mooie gebruik in stand te houden, zijn we op zoek naar iemand die het voor de maand april voor haar/zijn rekening wil nemen.

Voor meer informatie en aanmelden: Mieke Vos 06-13101852 Bij voorbaat hartelijk dank, namens al de jarigen.

Aanbod van KBO afdeling Breda Zuid

25 Oktober Muziek van Jan Bakkeren (Conanimo) € 7,-- Entree 13.30 uur

22 November lezing Ad Rooms – Jaren 80, met een lach en een traan. geen onkosten Entree 13.30 uur

Locatie: Gemeenschapshuis Vianden

Viandenlaan 2-4 *, Breda

* eigen parkeerterrein. Indien vol ligt het Schoolakkerplein op loopafstand. Daar zijn altijd voldoende parkeerplaatsen.

Voor meer informatie: Jacqueline Smit – Antonissen, Secretaris KBO Breda Zuid

kbobredazuid@gmail.com

Wijkzuster Thecla Flipsen is te bereiken op tel. Nr. : 06-43050854 of via de mail: thecla.flipsen@surplus.nl

De volgende nieuwsbrief verschijnt op 22 oktober